ΓΙΑΤΡΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ
Ιατρός Αφροδισιολόγος

Τηλ. 6948529068
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Σοφία Γιατράκου γεννήθηκε στη Βοστώνη των Η.Π.Α αλλά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στην Ελλάδα.
Είναι Δερματολόγος –Αφροδισιολόγος επιμελήτρια στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» , διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών (Ph.D), ερευνήτρια και επιστημονικός συνεργάτης στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Αττικόν», μέλος του ιατρικού συλλόγου των Η.Π.Α και της Αγγλίας.
Έπειτα από την αποφοίτησή της από την Ιατρική σχολή, απέκτησε αναγνώριση ιατρικού πτυχίου και μεταπτυχιακό τίτλο στις Η.Π.Α. Εργάστηκε ως ερευνήτρια στο τμήμα πυρηνικής ιατρικής του πανεπιστημίου USC-( University of Southern California, Los Angeles, CA USA – certificate), αλλά και στην Φλόριντα των Η.Π.Α (Department of Emergency, Helen Ellis Memorial Hospital, Tarpon Springs, Florida – USA.)
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και απέκτησε την ειδικότητα της Δερματολογίας-Αφροδισιολόγος στο Γενικό Πανεπιστημιακό νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ». Στο τελευταίο ολοκλήρωσε την διατριβή της, ειδικεύτηκε στις λοιμώξεις δέρματος διετέλεσε ερευνήτρια καθώς συνεργάστηκε με την κλινική και ερευνητική ομάδα του Ε.Γιαμαρέλλου (τμήμα ανοσολογίας και λοιμώξεων, Δ πανεπιστημιακή κλινική –ΑΤΤΙΚΟΝ) Κατόπιν γύρισε στις ΗΠΑ και εξειδικεύτηκε στην αισθητική και κλινική δερματολογία (Dermatology Program – New York University School of Medicine, USA).
Πραγματοποίησε και δεύτερη εξειδίκευση στις ΗΠΑ επάνω στην χειρουργική δέρματος ( Fellow in Surgical Dermatology Program in MOHS & Laser Surgery, Department of Dermatology & Cutaneous Surgery, L. Miller School of Medicine, University of Miami, Miami FL , U.S.A.) Σήμερα εργάζεται ως Δερματολόγoς-Αφροδισιολόγος στο Γ.Ν.Α ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. Είναι υπεύθυνη του ιατρείου ελέγχου σπίλων (ελιές δέρματος), δερματικών όγκων, και μελανώματος, εφόσον το τμήμα αποτελεί κέντρο αναφοράς μελανώματος για τη χώρα μας. Έχει πραγματοποιήσει παραπάνω από 10 δημοσιεύσεις ιατρικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά, 30 παρουσιάσεις, 60 συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια, και συμμετοχή σε 10 ερευνητικά πρωτόκολλα.
Σήμερα διεκδικεί την εμπιστοσύνη των πολιτών της Βάρης, της Βούλας και της Βουλιαγμένης και τη θέση της Δημοτικής συμβούλου του νέου Δήμου με το συνδυασμό ΒΑΡΗ-ΒΟΥΛΑ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ