ΠΑΓΚΟΖΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (ΠΑΝΤΑΖΗΣ)
Καλλιτέχνης

Τηλ.
email:

Γεννημένος στην Τασκένδη του Καζακστάν της Ρωσίας, γιος μιας εξαμελούς οικογένειας μεταναστών ποντιακής καταγωγής από την Μικρά Ασία, το 1966, επιστρέφουν στην πατρίδα με όνειρα και φιλοδοξίες για μια καλύτερη ζωή.
Κάτοικος Βουλιαγμένης την τελευταία 20αετία, δεν ξεχνάει τα δύσκολα παιδικά χρόνια στις γειτονιές του Κορυδαλλού! Αυτοδημιούργητος, μαχητής ζωής από μικρός , αφήνει τα παιχνίδια στις αλάνες με τα παιδιά και μπαίνει στο σκληρό αγώνα της επιβίωσης.
Από την τρυφερή ηλικία των 9 χρόνων, κάνει όποια δουλειά μπορεί, όπως υδραυλικός, σουβλατζής, λούστρος, πωλητής κουλουριών, με στόχο του να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια του!
Παράλληλα με το σχολείο, σιγοτραγουδάει στις γειτονιές ώσπου η συνάντηση του σε μια σχολική γιορτή με τον οργανοπαίχτη Παναγιώτη Τσουμπρή θα σήμαινε το ντεμπούτο του στο τραγούδι και την αρχή μιας λαμπρής σταδιοδρομίας στο χώρο της μουσικής.
Το 1980 κάνει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά! Παραμένοντας 30 χρόνια στην πρώτη γραμμή ως καλλιτέχνης. Μετράει ήδη 40 πλατινένιους και 40 χρυσούς δίσκους ενώ έχει πουλήσει πάνω από 6.000.000 αντίτυπα! Μεγάλοι συνθέτες, όπως ο Ζαμπέτας, ο Τσιτσάνης, ο Πλέσσας, ο Πάνου, τον έχουν εμπιστευτεί μαζί με τους νεότερους της γενιάς!
Ο αθλητισμός από μικρός κυλάει στις φλέβες του. Ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής στην Προοδευτική ενώ στην συνέχεια για μια τετραετία διετέλεσε Πρόεδρος της γυναικείας ομάδας μπάσκετ Εσπερίδες της Καλλιθέας. Με τον πρωταθλητισμό σε ότι και αν κάνει να τον χαρακτηρίζει και εκτελώντας χρέη Προέδρου του Πανιωνίου, για 4 χρόνια εκτόξευσε την ομάδα στο peak της ποδοσφαιρικής της πορείας σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Σήμερα διαθέτει στην Βούλα ένα από τα πιο υπερσύγχρονα αθλητικά κέντρα ποδοσφαίρου όπου φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά αλλά και αθλητές. Πατέρας μιας καταπληκτικής κόρης, όλα αυτά τα χρόνια της καλλιτεχνικής του πορείας, έχει αποδείξει και την αγάπη του στα παιδιά αλλά και όσους συνάνθρωπους του έχουν ανάγκη.
Αν και δεν του αρέσει να μιλάει για την φιλανθρωπική του δραστηριότητα, είναι γνωστό ότι πρωτοστατεί α στα καλέσματα για τον Ίδρυμα Ελπίδα της κυρίας Βαρδινογιάννη, το κίνημα αγάπης «Με αγάπη» της Μαρί Κυριακού, για το «Χαμόγελο του Παιδιού», το ίδρυμα ΠΙΚΠΑ και όχι μόνο.
Με αγάπη, εργατικότητα, πείσμα, υπομονή, αξιοπρέπεια, σεβασμό στον συνάνθρωπο, ο Λευτέρης Πανταζής, παραμένει αναλλοίωτος, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας!