ΡΙΦΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ιατρός Χειρουργός Ορθοπαιδικός, Πρόεδρος Επιμορφωτικού Συλλόγου Βάρης

sights

Ο Χρήστος Ριφιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα και τα τελευταία 20 χρόνια κατοικεί στη Βάρη. Είναι παντρεμένος με την Φωτεινή Καρρά, π. Νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας και πατέρας δύο παιδιών, της Ειρήνης - Διαιτολόγου-Διατροφολόγου M.Sc. και του Σταύρου – Στέλεχος Nαυτιλιακών Eπιχειρήσεων M.Sc. Η οικογένειά του έχει ρίζες από τη Κεφαλλονιά και τη Σαντορίνη.
Σπούδασε Iατρική με ειδικότητα την Χειρουργική Ορθοπαιδική και Τραυματολογία και είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με τα κοινά, με δυναμικότερη παρουσία στη Βάρη, συμμετέχοντας σε διάφορους τομείς βελτίωσης υποδομών και παρέμβασης σε ζωτικά θέματα, υγείας, περιβάλλοντος και πολιτισμού στο Δήμο μας.
Επί θητείας του Δημάρχου Βάρης Παναγιώτη Καπετανέα (2007-2010) ήταν μέλος του Δ.Σ. του Κ.Α.Π.Η Δήμου Βάρης από το 2007 έως το 2009 και μετέπειτα αντιπρόεδρος του Κ.Α.Π.Η από το 2009 έως το 2010.
Δημιουργός και υπεύθυνος της επιχορήγησης του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» του Δήμου Βάρης, ίδρυσε και λειτούργησε ένα σύγχρονο Δημοτικό φυσικοθεραπευτήριο με τα τελειότερα μηχανήματα για δωρεάν παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους δημότες. Υπήρξε εμπνευστής εκδρομών στο εξωτερικό, διοργανώνοντας με μεγάλη επιτυχία 4 εκδρομές καθώς και πληθώρα αυτών στο εσωτερικό για τη ψυχολογία των μελών του Κ.Α.Π.Η. Διοργάνωσε επίσης πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων αλλά και ημερίδων ιατρικού ενδιαφέροντος για τους δημότες και ειδικά τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Επί 4ετίας (2007-2010) υπήρξε εθελοντής ιατρός (χειρουργός ορθοπαιδικός) και παρείχε αφιλοκερδώς στα μέλη του Κ.Α.Π.Η και τους δημότες τις ιατρικές του υπηρεσίες.
Είναι μέλος του Δ.Σ. του Επιμορφωτικού Συλλόγου Βάρης από το 2006, τη διετία 2010-2012 ήταν Γενικός Γραμματέας του Επιμορφωτικού Συλλόγου Βάρης, και από το 2013 μέχρι και σήμερα είναι Πρόεδρος του Συλλόγου. Ως πρόεδρος του Επιμορφωτικού Συλλόγου Βάρης συνεχίζει το έργο του Συλλόγου διοργανώνοντας πλήθος πολιτιστικών, κοινωνικών και ιατρικών εκδηλώσεων.
Είναι εθελοντής ιατρός στο Κοινωνικό ιατρείο και στη Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Βάρης- Βούλας – Βουλιαγμένης από την έναρξή τους συμμετέχοντας στην εξέταση ασθενών τόσο στα ιατρεία του Δήμου όσο και σε κατ’οίκον επισκέψεις ανήμπορων να μετακινηθούν συμπολιτών μας.
Στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του 2019 αποφάσισε να είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη παράταξη «ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ πόλη για να ΖΕΙΣ», με υποψήφιο Δήμαρχο το Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, σημερινό Δήμαρχο Βάρης- Βούλας – Βουλιαγμένης γιατί πιστεύει στις αξίες και τους στόχους που εκφράζει για τη πόλη μας. Οι καιροί σήμερα απαιτούν σταθερούς πολιτικούς με διάθεση για εθελοντική προσφορά στο συνάνθρωπο και γι’ αυτό είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί με εντιμότητα, αξιοπιστία, γνώση και διαφάνεια για την υλοποίηση του έργου που θα του ανατεθεί στο Δήμο.

Τηλ. 6944308718
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook