Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 00:00

15/1/2014 ΟΜΙΛΙΑ 12 ΙΑΝ. 2014

ΟΜΙΛΙΑ 12 ΙΑΝ. 2014


 

Φίλες και φίλοι, αγαπημένοι μου συμπολίτες,

Πριν τέσσερα χρόνια περίπου, ξανασυναντηθήκαμε σ΄αυτήν εδώ την αίθουσα σε μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση που όλοι νομίσαμε ότι δεν θα μπορούσε να ξανασυμβεί. Και να που τώρα εσείς με την καθολική και μαζική σημερινή συμμετοχή σας, μας αποδείξατε πόσο λάθος είχαμε τότε. Αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ υπερβαίνει κάθε προσδοκία και πιστεύω πως θα δημιουργήσει πολλές, και θετικές εξελίξεις για την πόλη μας.

Πριν από τέσσερα λοιπόν χρόνια που ξανασυναντηθήκαμε σε αυτήν εδώ την αίθουσα, το τοπίο τότε ήταν θολό και τα είχαμε λίγο χαμένα, κι εσείς κι εγώ. Το θεσμικό μπέρδεμα του νεόφερτου Καλλικράτη και η έλλειψη όσμωσης ανάμεσα στα τρία κομμάτια της πόλης, δεν παρείχε καμιά ασφάλεια ότι θα καταλάβουμε οι μεν τους δε. Η αμηχανία και η επιφύλαξη ήταν διάχυτη σε όλους μας. Ήταν σίγουρο ότι πολλοί από εμάς ήταν έως και αρνητικοί με τις εξελίξεις και την πιθανότητα συνύπαρξης όλων μας κάτω από την ίδια δημοτική στέγη.

Σας το είχα εξηγήσει από τότε αν θυμάστε. Σας είπα ότι θα δώσω μαζί με τους καλούς μου συνεργάτες τη μάχη πάση δυνάμει, αλλά ότι μπορεί ο αγώνας αυτός να αποδειχθεί τελικά δρόμος αντοχής κι όχι ταχύτητας. Και σας έδωσα για την περίπτωση αυτή ένα ραντεβού για μετά από 3,5 χρόνια. Και να που ήρθε η ώρα να είμαστε παρόντες σ΄αυτό το ραντεβού και πάλι. Σε αυτό το ραντεβού τιμής, κι εμείς κι εσείς και πολλοί άλλοι φίλοι μας, που δεν προλάβαμε να τους φέρουμε κοντά μας τότε.

Πέρα από τη συναισθηματική φόρτιση που με διακατέχει, γιατί στο διάστημα που μεσολάβησε αγωνίστηκα μαζί με όλους αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους πολύ σκληρά για να κρατηθεί ο νεοσύστατος δήμος και να μη διαλυθεί και να μπορώ σήμερα να σας κοιτώ κατάματα με ψηλά το κεφάλι, το ονομάζω «ραντεβού τιμής» γιατί οι συγκυρίες δεν το ευνοούν. Από το 2010 μέχρι σήμερα, μεσολάβησαν τόσα συνταρακτικά και δυσάρεστα γεγονότα σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, με προσωπικές επιπτώσεις στον καθένα μας, που θα είχαμε κάθε δικαιολογία να το έχουμε ξεχάσει κι εσείς κι εγώ.

Κι όμως, δεν το ξεχάσαμε! Είμαστε πάλι εδώ, πολύ περισσότεροι, ζεστοί κι ετοιμοπόλεμοι, για να ολοκληρώσουμε αυτόν τον ωραίο αγώνα που τότε ξεκινήσαμε και για να εκπληρώσουμε το χρέος μας απέναντι στον ωραίο τόπο μας και στα παιδιά μας, που περιμένουν να δουν τι θα τους παραδώσουμε μετά απ΄αυτό τον κυκεώνα που μαστίζει την χώρα μας.

Συναντιόμαστε όμως και πιο ώριμοι, διδαγμένοι από τα παθήματά μας κι από τα λάθη μας, αλλά κι από τα απρόβλεπτα που μεσολάβησαν. Αν θέλετε, και πιο προσγειωμένοι, γνώστες πλέον ότι ο Δήμος -όπως κι ένα απλό μαγαζί- δεν αναπτύσσεται με μαγικά και λαμπερά πυροτεχνήματα, αλλά με δουλειά και σοβαρότητα.

Στις προηγούμενες εκλογές, έζησα την πικρία να αισθάνομαι ότι αντί για την αντιπαράθεση θέσεων και σχεδίου που ανέμενα, κλήθηκα να παίξω σε μια Disney-Land, όπου πλειοδοτούσαν οι ονειρικές καταστάσεις και η ευχάριστη ουτοπία ενός κόσμου θαυμάτων αντίστοιχου της Αλίκης στην χώρα των θαυμάτων, που κάποιοι μάγοι θα εγκαθιστούσαν στην πόλη μας.

Ακόμα και λόγω επαγγελματικής εξοικείωσης, θα μπορούσα να πετάξω στα σύννεφα πιο ψηλά από όλους αυτούς - σας διαβεβαιώνω. Αλλά προτίμησα τον τίμιο και ανηφορικό δρόμο, τον δρόμο της μεθοδικής και επίπονης προσπάθειας και εντέλει να προσγειωθώ σήμερα εδώ κοντά σας και να προσγειώσω κι εσάς. Να σας πω κοιτάζοντάς σας ίσα στα μάτια:

Φίλοι μου, Disney-Land τέλος! Ελάτε τώρα να περπατήσουμε μαζί στον κόσμο της πραγματικότητας και να κάνουμε ότι περισσότερο μπορούμε, για να προχωρήσουν όλα όσα δεν έγιναν τόσο καιρό, να διορθώσουμε την σωρεία των σοβαρών λαθών που έγιναν, να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που χάθηκαν με ερασιτεχνικό τρόπο και να κερδίσουμε τον πολύτιμο χαμένο χρόνο. Τώρα, δεν υπάρχουν πια για το δήμο Βουλιώτες, Βουλιαγμενιώτες, Βαριώτες, Βαρκιζιώτες – το πιστέψαμε το χωνέψαμε. Είμαστε όλοι συντοπίτες σε μια μεγάλη και πανέμορφη πόλη, με την καλύτερη προοπτική για ποιότητα ζωής στην Αττική και ίσως στην Ελλάδα, που περιμένει να την δει να υλοποιείται όπως της αξίζει.

• Όχι όμως με ψέματα και υπερφίαλες υποσχέσεις, αλλά με ουσιαστικό και χρήσιμο έργο σε περιβάλλον διαφάνειας. • Όχι με μαγικά ραβδιά, αλλά με μεθοδική δουλειά. • Όχι με πτήση στα σύννεφα και πάνω απ΄αυτά, αλλά με θαρραλέα βουτιά στα δύσκολα.

Θα ήθελα να στρέψω την προσοχή σας σε κάτι που θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό και ουσιαστική προτεραιότητα για εμάς. Πριν λίγο σας παρουσιάσαμε ψηφιακά το νέο ανανεωμένο λογότυπο και όνομα του συνδυασμού μας. Για λόγους σημειολογίας μετατρέψαμε το Β Β Β πόλεις για να ζεις σε Β Β Β πόλη για να ζεις τονίζοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο την αναγκαιότητα ουσιαστικής και πλήρους ενοποίησης των 3 πρώην πόλεων που σήμερα συγκροτούν τον νέο δήμο μας.

Τώρα λοιπόν, που σας έβαλα με τον τρόπο αυτό μπροστά στα δύσκολα, ελάτε να κάτσουμε να κουβεντιάσουμε πώς θα κάνουμε τα δύσκολα ευκολότερα, με σωστή μέθοδο και με ρεαλισμό, και πώς θα χτίσουμε τον πραγματικό ενιαίο Δήμο, που θα μας εκπροσωπεί και θα μας υπηρετεί επάξια και ισότιμα για όλους.

Ας δούμε όμως τώρα πως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στο Δήμο μας, μιας και σε σχεδόν πέντε μήνες πραγματοποιούνται οι εκλογές οι οποίες θα αναδείξουν την νέα Δημοτική Αρχή.

Σε όλο αυτό το διάστημα που διανύσαμε με την παρούσα Δημοτική Αρχή υπήρξαν γεγονότα τα οποία άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους και επηρέασαν την ζωή των κατοίκων του Δήμου μας.

Τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής είναι λίγο πολύ γνωστά και θεωρούμε ότι δεν είναι σκόπιμο να ξεκινήσουμε να απαριθμούμε τα τερατώδη λάθη στα οποία υπέπεσε, τις ευκαιρίες που έχασε, τις μεθοδεύσεις που χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί για να μπορέσει να κρατηθεί στα πράγματα.

Δυστυχώς, η σημερινή διοίκηση του Δήμου μας αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Αποδείχθηκε ανίκανη να διαχειριστεί τα κρίσιμα θέματα τα οποία ανέκυψαν και ήταν καθοριστικά για την πορεία προόδου και ανάπτυξης της πόλης μας.

Λυπούμαστε ειλικρινά διότι, όπως θα φανεί και στην συνέχεια, χάθηκαν ευκαιρίες που ίσως δεν θα μας ξαναδοθούν ποτέ. Δεν θα αναλώσουμε τον χρόνο σας σήμερα στο να σας παρουσιάσουμε ως προγραμματικές θέσεις τα δημοτικά αυτονόητα, καθόσον είναι συμβατική υποχρέωση κάθε δημοτικής ή περιφερειακής αρχής να φροντίζει με σύγχρονες μεθόδους την καθαριότητα της πόλης, την δημιουργία των απαιτούμενων υποδομών παιδείας και αθλητισμού, να προστατεύει το περιβάλλον και τα κεκτημένα της περιοχής. Όλα αυτά θα τα ακούσετε από τη μεγάλη πλειοψηφία των δημοτικών συνδυασμών της χώρας γιατί αυτά είναι τα αυτονόητα.

Αγαπητοί φίλοι,

Δράττομαι της ευκαιρίας, να αναφερθώ και να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα τα οποία ακούστηκαν κατά καιρούς στο προηγούμενο χρονικό διάστημα για τον τρόπο που η δημοτική μας ομάδα πολιτεύτηκε τα 3,5 τελευταία χρόνια και για τα οποία θεωρώ ότι οφείλω κάποιες εξηγήσεις.

Συναντήσαμε την άποψη ότι θα έπρεπε να ασκήσουμε δριμύτερη κριτική στην διοίκηση του Δήμου. Κάποιοι από τους συμπολίτες μας μάλιστα δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν για εμάς χαρακτηρισμούς όπως «μαλθακοί» ή «εξαφανισμένοι».

Να με συγχωρέσουν οι συμπολίτες μας αυτοί, χωρίς να νοιώθω καμία διάθεση να απολογηθώ, θεωρώ ότι η παράταξή μας ΠΑΝΤΑ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ΠΑΝΤΑ ήταν παρούσα.

Εμείς ΠΟΤΕ δεν εφαρμόσαμε ισοπεδωτική παραταξιακού τύπου αντιπολίτευση, και ΠΟΤΕ δεν υιοθετήσαμε την τακτική της ξύλινης αντιπολιτευτικής γλώσσας για να κερδίσουμε τις εντυπώσεις.

Θεωρούσαμε και θεωρούμε καθήκον μας να λειτουργούμε με σοβαρότητα καταθέτοντας υλοποιήσιμες και ρεαλιστικές προτάσεις, οι οποίες είχαν και έχουν μοναδικό τους σκοπό να προάγουν το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών του και όχι της Δημοτικής Αρχής.

Να θυμίσω δε ότι η δική μας παράταξή ήταν αυτή η οποία διέσωσε πολλάκις το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο όπως γνωρίζεται μετά βίας μπορεί πλέον να λειτουργήσει. Η δική μας παράταξη έδωσε τις λύσεις που απαιτούνταν για την πόλη και συνεχίζει και το κάνει γιατί στόχος μας ήταν είναι και θα είναι πάντα το καλό και η πρόοδος της πόλης. Μια αναγκαιότητα η οποία γίνεται ακόμα πιο επιτακτική όταν η διοίκηση του δήμου, όπως στην περίπτωση του Δήμου μας, είναι ανήμπορη να ανταπεξέλθει ακόμα και στις πλέον βασικές της υποχρεώσεις. Δεν υποκαθιστούμε την ανύπαρκτη και επιβλαβή για τα συμφέροντα της πόλης Δημοτική Αρχή αλλά προστατεύουμε την πόλη μας και το πράττουμε συχνά και απόλυτα συνειδητά.

Αφού πλέον ξεκαθαρίσαμε όλα αυτά τα οποία δεν σας κρύβω ότι με βάρυναν και ήθελα να τα εξομολογηθώ, ας πάμε τώρα να δούμε τι κάνουμε από εδώ και στο εξής.

Παρά το ότι χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες όπως ανάφερα λίγο νωρίτερα, πιστεύουμε όμως ότι δεν χάθηκε το παιγνίδι.

Έχουμε την τύχη να κατοικούμε στην ομορφότερη πόλη της χώρας μας. Έχουμε την τύχη να περιβαλλόμαστε από φυσικό πλούτο που δεν υπάρχει παρόμοιος πουθενά στον κόσμο.

Θα ήταν λοιπόν προδοσία να το βάλουμε τώρα κάτω και υπό την πίεση της ήδη διαμορφωμένης άσχημης κατάστασης σε συνδυασμό με την γενικότερη επικρατούσα συγκυρία να ρίξουμε την ασπίδα.

Οφείλουμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας να δώσουμε μία μεγάλη μάχη για διεκδικήσουμε ξανά όλα όσα χάθηκαν και να περισώσουμε όσα κινδυνεύουν να χαθούν.

Αυτός είναι και ο λόγος που μαζευτήκαμε όλοι εμείς σήμερα σε αυτό εδώ το μέρος. Σήμερα είναι η στιγμή που θα ορίσουμε τους βασικούς κανόνες με τους οποίους θα προχωρήσουμε. Σήμερα θα ξεκινήσει ο αγώνας ο οποίος θα στεφτεί με νίκη για την πόλη στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες

Όπως γνωρίζετε ήμασταν πάντα ειλικρινείς μαζί σας. Στόχος μας δεν είναι να υφαρπάξουμε την ψήφο σας αλλά να εργαστούμε όλοι μαζί για το κοινό καλό. Για να υπάρξει όμως μία τέτοια συνεργασία, θα πρέπει να ορίσουμε τις βασικές αρχές στις οποίες όλοι μας θα πρέπει να συμφωνήσουμε.

Βασικός άξονας της δικής μας πολιτικής, όπως έχουμε πει κατ εξακολούθηση και παλαιότερα, είναι ότι ο πολίτης είναι ο άνθρωπος.

Το όραμά μας, όπως το είχαμε καταθέσει και στις προηγούμενες εκλογές και όπως το εκφράζαμε με τις θέσεις μας όλο αυτό το διάστημα, συνοψίζεται στις απαντήσεις των ακόλουθων ερωτημάτων:

1. Πως επί τέλους ο Δήμος θα συνενωθεί σε μοντέρνα βάση; 2. Πως ο Δήμος θα αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα κοινωνικά προβλήματα; 3. Πως ο Δημότης θα μετατραπεί από κομπάρσο σε πρωταγωνιστή; Τα παραπάνω ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε στην συνέχεια πιστεύοντας ότι αυτά αποτελούν και τον κορμό της στρατηγικής την οποία πρέπει να ακολουθήσουμε.

Η συνένωση του Δήμου σε μοντέρνα βάση, είναι αυτονόητη ανάγκη η οποία εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για οποιαδήποτε αναπτυξιακή προσπάθεια στο μέλλον.

Μέχρι σήμερα η συνένωση των τριών δήμων, την οποία επέβαλε ο Καλλικράτης, έχει γίνει μόνο στα χαρτιά, αποτελώντας μία τετριμμένη διοικητική πράξη. Αυτό που έχουμε καταφέρει έως αυτή την στιγμή, είναι να έχουμε κάνει κάποια μικρά βήματα τα οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκαν θεωρώντας τον Δήμο έναν και αδιαίρετο.

Την στιγμή όπου σε όλο τον κόσμο γίνεται συζήτηση για σύγχρονες και έξυπνες πόλεις, όταν η τεχνολογία έχει δυνατότητες οι οποίες ξεπερνούν κάθε φαντασία, εμείς παραμείναμε σε μία απλή καθημερινή διαχείριση.

Θα έρθει κάποιος όμως και θα πει ότι όλα αυτά απαιτούν χρήματα.

Φυσικά και απαιτούνται χρήματα και φυσικά υπάρχουν τα αντίστοιχα αναπτυξιακά προγράμματα τα οποία ενισχύουν αυτές τις δράσεις. Αλήθεια, ας μας πει κάποια στιγμή ο σημερινός Δήμαρχος, πόσα κοινοτικά χρήματα απορροφήσαμε; σε πόσα προγράμματα υποβάλλαμε προτάσεις και πόσα εγκρίθηκαν;

Δυστυχώς φίλοι μου, η απάντηση θα σας απογοητεύσει.

Ίσως οι περισσότεροι να μην γνωρίζεται ότι για να έχει τύχη να εγκριθεί ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα θα πρέπει να υπάρχουν ώριμες μελέτες. Θα πρέπει δηλαδή ο Δήμος τα πρώτα χρόνια να μην σπαταλάει τα χρήματα σε έργα βιτρίνας, αλλά να επενδύσει σε εκπόνηση μελετών με τις οποίες στην συνέχεια θα διεκδικήσει Εθνικές και Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.

Αυτή η απλή λογική αλληλουχία που μόλις ανάφερα, ήταν μία από τις πρώτες μας προτάσεις στην σημερινή διοίκηση του Δήμου, αλλά δυστυχώς ποτέ δεν εισακούστηκε.

Φτάνουμε λοιπόν σήμερα στο σημείο να έχει φτάσει στο τέλος του το ΕΣΠΑ και εμείς να έχουμε απορροφήσει ελάχιστους πόρους οι οποίοι κατά κύριο λόγο οφείλοντας σε ενέργειες των προηγούμενων δημάρχων.

Εάν, αγαπητοί φίλοι είχαν ασχοληθεί σοβαρά ως όφειλαν , δεν θα υπήρχαν εν έτη 2014 περιοχές της πόλης μας που πνίγονται με την πρώτη βροχή, ούτε θα κοροϊδεύαμε τους κατοίκους με ημίμετρα.

Ας πάμε όμως στο επόμενο καίριο ερώτημα τα οποία χρήζει απάντησης. Πως ο Δήμος θα αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα κοινωνικά προβλήματα; Όπως νομίζω έγινε απόλυτα κατανοητό, αυτό που πρωτίστως μας απασχολεί είναι ο ίδιος ο πολίτης ο άνθρωπος.

Για εμάς δεν έχει νόημα ένα ισχυρός και σύγχρονος φορέας αυτοδιοίκησης εάν ο πολίτης δεν ζει όπως του αξίζει, εάν και ο δήμος με τη σειρά του δεν προνοεί να προστατεύσει τον αδύναμο τον πληττόμενο από την τρέχουσα κρίση, εάν αδυνατεί να καλύψει τα κενά των κοινωνικών παροχών του κεντρικού κράτους.

Τα αυξανόμενα κοινωνικά προβλήματα, η γενικότερη οικονομική συγκυρία έχουν καταστήσει πολλούς από τους συμπολίτες μας ακόμα και στην περιοχή μας ανίκανους να ανταπεξέλθουν. Μια νέα τάξη νεόπτωχων δημιουργείται και μεγαλώνει απειλητικά για την κοινωνική συνοχή και ισορροπία που πρέπει να υπάρχει σε μια χώρα με διαχρονική και καθαρή ευρωπαϊκή προοπτική και κατεύθυνση.

Σε αυτά τα θέματα ο δήμος πρέπει να δώσει το παρών. Μην ξεχνάμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι η μοναδική μορφή διοίκησης που βρίσκεται σε άμεση επαφή με τον πολίτη και είναι υποχρεωμένη να στέκεται πάντα δίπλα του και να το στηρίζει σε όλες τις δυσκολίες που του προκύπτουν. Για εμάς ο πολίτης είναι πάνω από όλα, αποτελεί το κέντρο κάθε ενέργειας και απόφασης.

Ας μιλήσουμε τέλος για το τρίτο αμείλικτο ερώτημα πως ο Δημότης θα μετατραπεί από κομπάρσο σε πρωταγωνιστή;

Εδώ σας επιφυλάσσουμε μια μεγάλη έκπληξη - τη μεγαλύτερη ίσως:

Φιλοδοξούμε να χτίσουμε τον πιο μοντέρνο δήμο της Ελλάδας, στον οποίο όμως θα αναβιώσουν αρχές της άμεσης δημοκρατίας της αρχαίας Αθήνας. Να στήσουμε ένα δήμο μελίσσι εργασίας, όπου όλοι οι δημότες που επιθυμούν, να συμμετέχουν στις ομάδες δουλειάς, ανάλογα με την ειδίκευσή τους και τα ταλέντα τους.

• Τέρμα λοιπόν τα κλειστά δωμάτια και οι κατάδυαν συσκέψεις. • Τέρμα οι βαρύγδουπες επιτροπές. • Τέρμα το «εμείς» κι «εσείς», η εξουσία και οι κυβερνώμενοι.

Θέλω ειλικρινά να το παλέψουμε όλοι μαζί και να σας έχουμε συνέχεια κοντά μας, όπως θα είμαι κι εγώ και οι συνεργάτες μου ανά πάσα στιγμή κοντά σας. Δεν θα με ικανοποιήσει να μου λέει ο δημότης που συναντώ στο δρόμο «Δήμαρχε, καλά τα πας. Συγχαρητήρια». Θα με γεμίσει χαρά και όρεξη για παραπέρα να μου λέει «Δήμαρχε, καλά που σε πέτυχα. Έχω μια καλή ιδέα. Πρέπει να κάνουμε… αυτό ή το άλλο»!

Αγαπητοί μου συμπολίτες, Με λίγα απλά λόγια αυτά που θα ήθελα να πάρετε σήμερα μαζί σας φεύγοντας από αυτή την μοναδική μεγαλειώδη και συνάμα ζεστή και όμορφη συνάντησή μας συνοψίζονται στα εξής:

 Δεσμεύομαι προσωπικά και για λογαριασμό όλων αυτών των πραγματικά ωραίων ανθρώπων που πλαισιώνουν τον συνδυασμό μας ότι θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Δεν θα λογαριάσουμε κόπο ή εμπόδιο. Δεν θα υπηρετήσουμε καμιά απολύτως πολιτική ή κομματική σκοπιμότητα. Κανένα απολύτως επιχειρηματικό ή άλλο συμφέρον παρά μόνο το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων της.

 Πέραν των αυτονόητων δημοτικών λειτουργιών που σήμερα έχουν διαλύσει ή φυλλοροούν, όπως πχ η καθαριότητα, οι οποίες θα εκσυγχρονιστούν όπως αξίζει σε έναν σύγχρονο λειτουργικό Δήμο, εμείς ως διοίκηση του δήμου θα δημιουργήσουμε δύο ισχυρές και λειτουργικές πλατφόρμες. Η πρώτη θα είναι το δίκτυο των κοινωνικών υποδομών για τον πολίτη που σήμερα λείπουν και απαιτούνται λόγω της βαθιάς κρίσης την οποία βιώνουμε και η δεύτερη θα είναι η με επιστημονικό τρόπο προετοιμασία, έτσι ώστε να καταστεί άμεσα δυνατό ο Δήμος μας να λάβει από το ευρωπαϊκά προγράμματα τους πόρους για έργα και δράσεις που δικαιούται και για τους οποίους σήμερα αδιαφορεί.

Φίλες και φίλοι,

Κανένας δεν έχει μαγικό ραβδάκι να κάνει τα πάντα άκοπα και σε μηδενικό χρόνο. Κανένας δεν είναι αλάνθαστος. Κανένας όμως δεν δικαιούται να μην προσπαθήσει και να μην αγωνιστεί για ένα καλλίτερο αύριο.

Εμείς θέλουμε να είμαστε συνεπείς με όλα όσα αναφέραμε αλλά και με όλα όσα έχουμε εξαγγείλει στο παρελθόν. Όπως ήδη τονίσαμε, πιστεύουμε σε εσάς και θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες να συνδιαμορφώσουν το μέλλον τους. Ξεκινάμε λοιπόν από σήμερα κιόλας έναν ανοικτό διάλογο με τους πολίτες, με όλους εσάς. Το προσεχές διάστημα θα σας ζητήσουμε να καταθέτετε τις ιδέες σας και τα οράματα σας για τον δήμο μας. Εμείς με την σειρά μας δεσμευόμαστε ότι θα επεξεργαστούμε όλες τις προτάσεις και θα προσπαθήσουμε να τις οργανώσουμε και να τις εντάξουμε στο αναμορφωμένο πρόγραμμά μας στην φάση της επικαιροποίησής του, έτσι ώστε να αποτελέσει δέσμευση για εμάς όταν με το καλό αναλάβουμε το τιμόνι του Δήμου.

Αφήνουμε στο παρελθόν τις πρακτικές που ακολουθούσαν μέχρι σήμερα οι διάφοροι σωτήρες οι οποίοι νόμισαν ότι γνώριζαν τα προβλήματα και είχαν και τις λύσεις χωρίς να ακούν όμως κανέναν.

Εμείς θέλουμε να συνεργαστούμε στενά μαζί σας, θέλουμε να σας έχουμε δίπλα μας, διότι έτσι πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε κάτι καλύτερο για αυτόν τον τόπο, κάτι καλύτερο για τη ζωή όλων μας.

Έχοντας ήδη μπει σε μια αρκετά μακρά προεκλογική περίοδο θα πρέπει να προετοιμαστείτε και εσείς με την σειρά σας, καθόσον αισθανόμαστε ότι έχετε πραγματικό και ανιδιοτελές ενδιαφέρον, όπως έχουμε προετοιμαστεί ήδη εμείς, για όλα όσα για μια ακόμα φορά θα ακουστούν για εμάς από τους γνωστούς πλέον σε όλους μας γυρολόγους των δημοτικών πραγμάτων της νέας μας πόλης. Η μέθοδος προετοιμασίας είναι μία. Κλείστε τα αυτιά σας και απομονώστε τους. Με προσωπείο την περιβαλλοντολογική τους ευαισθησία και χρησιμοποιώντας περίτεχνη περιβαλλοντολάγνα ρητορική, οι γνωστοί μόνιμοι υποψήφιοι δήμαρχοι των καφενείων, που αισθάνονται ότι η πόλη τους χρωστά, έχουν ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια υπονόμευσής μας με ψεύδη συκοφαντίες και λάσπη. Το έκαναν άλλωστε ανεπιτυχώς επώνυμα και ανώνυμα και στο παρελθόν. Με στόχο την κατασυκοφάντησή μας κάνουν δίκην προθέσεων επικαλούμενοι την ύπαρξη από μέρους μας κρυφής ατζέντας επικεντρώνοντας στο κλειστό και σφραγισμένο με τελεσίδικες αποφάσεις της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας από 10ετία θέμα των χρήσεων γης της δημοτικής ενότητας Βούλας. Και όμως μετά από τόσα χρόνια ακόμα η ίδια λιωμένη πλέον καραμέλα από τους γνωστούς οπαδούς της στασιμότητας και του αναχρονισμού πολλοί εκ των οποίων μετέτρεψαν την συμμετοχή στα κοινά της πόλης μας σε επάγγελμα. Οι συμπολίτες μας όμως τους γύρισαν την πλάτη και τους έστειλαν σε όχι και τόσο τιμητική αποστρατεία από τα δημοτικά δρώμενα ήδη από τις προηγούμενες εκλογές.

Φίλοι μου,

Ο δρόμος μας μέχρι σήμερα κατά την διάρκεια της τελευταίας δημοτικής περιόδου δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Ήταν δύσκολος και ανηφορικός. Η ομάδα μας έμεινε σταθερή ακλόνητη νηφάλια και αποτελεσματική. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα και δημοσίως να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους αυτούς τους ωραίους ανθρώπους που στάθηκαν με περισσή λεβεντιά και αξιοπρέπεια πάντα στο ύψος των περιστάσεων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού μας :

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, Θεωρούμε ότι ήρθε επί τέλους η ώρα να συστρατευτούμε όλοι μαζί για να φέρουμε μία νέα πνοή στο Δήμο μας. Στην προσπάθεια αυτή πιστέψτε με δεν περισσεύει κανείς. Είναι σημαντικό όλοι μας ή έστω οι περισσότεροι από εμάς να διαθέσουμε λίγο από τον ελάχιστο χρόνο που μας έχει απομείνει, να ενεργοποιηθούμε και να συμμετάσχουμε σε αυτή την προσπάθεια.

Είναι μία προσπάθεια καθολική στην οποία έχουν ήδη συνταχθεί πολλοί συμπολίτες μας που στις προηγούμενες εκλογές είχαν απέχει από την ενεργή συμμετοχή στα κοινά ή είχαν επιλέξει άλλη δημοτική παράταξη.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα λοιπόν με πολύ μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή να σας ανακοινώσω κάποιους από τους συμπολίτες μας που θα κοσμήσουν τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού μας στις εκλογές του Μάιου και να τους καλέσω έναν έναν κοντά μου:

Πέραν όσων φίλων υποψηφίων παρουσιάζουμε σήμερα, αρκετοί ακόμα συμπολίτες μας άνδρες και γυναίκες, ανώνυμοι και επώνυμοι , άσημοι και διάσημοι έχουν συμπαραταχθεί μαζί μας και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα καθόσον έχουμε σχεδόν 4,5 μήνες μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες. Όπως θα γνωρίζετε ο συνδυασμός μας στις εκλογές του 2010 ήταν ένας από τους δύο συνδυασμούς μεταξύ των 6 που συμμετείχαν που κατέθεσε πλήρη συνδυασμό 80 υποψηφίων. Και πάλι είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι να συμμετέχουμε σε εκλογές ακόμα και αύριο το πρωί. Από την ομάδα των υποψηφίων μας του 2010 που στάθηκε πανάξια σε ένα πολύ δύσκολο και πολλές φορές εξαιρετικά άνισο εκλογικό αγώνα οι παρακάτω καταρχάς θα είναι υποψήφιοι εκ νέου και τους καλώ όλους τώρα κοντά μου:

Φίλες και φίλοι, αγαπημένοι μου συμπολίτες, Πριν κλείσω, θα επανέλθω στο «ραντεβού τιμής», για το οποίο σας μίλησα στην αρχή. Ήταν μακρινό, αλλά πιστεύω ότι άξιζε τον κόπο. Θέλω να ελπίζω ότι αυτό πιστεύετε αυτή τη στιγμή κι εσείς.

Ο δρόμος είναι, όπως σας είπα και τότε και σήμερα στην αρχή της ομιλίας μου, δρόμος αντοχής, όχι ταχύτητας. Απλά, τώρα που μπήκαμε στην τελική ευθεία πριν τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, επιταχύνουμε για να κόψουμε το νήμα. Ένα νήμα, που θα είναι η δικαίωση των δικών μας κόπων της τετραετίας και η ηθική επιβράβευση της δικής σας συμπάθειας και συμπαράστασης, που μας δώσατε σε όλο αυτό το διάστημα και επικυρώσατε σήμερα πανηγυρικά με την ενθουσιώδη παρουσία σας κοντά μας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι με το νήμα τελειώνει το έργο. Απλά, τελειώνει η πρώτη πράξη του. Αυτό το τέλος θα είναι ταυτόχρονα το ξεκίνημα ενός καινούργιου μεγάλου αγώνα, που μας περιμένει για την δημιουργία του Δήμου και της ενιαίας πόλης που σας υποσχεθήκαμε.

Ούτε φυσικά για σας σημαίνει τη λήξη της συμπαράστασης σας σε εμάς.

Και δεν θέλω να κλείσω με ευχάριστα κούφια λόγια, χαϊδεύοντας αυτιά.

Θα κλείσω υπενθυμίζοντάς σας ότι οι καιροί είναι ασυνήθιστοι και με τις χειρότερες προοπτικές που είχαν ποτέ από πλευράς κράτους οι εκλεγόμενοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι σε εθνικό επίπεδο.

Αν ακολουθήσουμε τις συνήθεις πρακτικές σε ασυνήθιστες συνθήκες, δεν υπάρχει μέλλον και φως. Το φως είναι αυτό που προανέφερα: Να το παλέψουμε όλοι μαζί και να βάλουμε τις μηχανές full power!

Αν κρίνω από το σημερινό παλμό σας και την αγάπη που μου χαρίσατε τόσο απλόχερα, το σκάφος στο οποίο επιβαίνουμε τροχοδρόμησε ήδη. Τον Μάϊο απογειώνεται και το «ταξίδι» της πενταετίας θα είναι αποδοτικό και ευχάριστο, παρά τις αναταράξεις που δίνει το δελτίο καιρού! Το σχέδιο πτήσης είναι καλοσχεδιασμένο και ο κυβερνήτης σάς υπόσχεται καλό και ασφαλές ταξίδι.

Είμαι βέβαιος ότι το σημερινό ραντεβού τιμής θα το θυμόμαστε όλοι με συγκίνηση στην παραπέρα πορεία, γιατί σηματοδότησε σήμερα το άνοιγμα νέων οριζόντων για την πόλη μας και θα αποτελέσει ένα παράθυρο ελπίδας για τα παιδιά μας, που είναι το μέλλον της.

Αγαπητοί φίλοι,

 ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ
 ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ
 ΠΡΟΤΑΣΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
 ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
 ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΑΜΕ ΠΡΙΝ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΜΑΖΙ

Σας ευχαριστώ εκ μέρος όλων μας από τα βάθη της καρδιάς μου. Σας θέλουμε όλους κοντά μας στην προσπάθειά μας αυτή. Κανένας δεν περισσεύει Σας ευχαριστώ ειλικρινά από καρδιάς!!!

 

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου