Print this page

ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Δικηγόρος - Διεθνολόγος

vamvakousi_aikaterini

Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης ως αριστούχα με την υψηλότερη βαθμολογία στο έτος της.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Πάντειο Παντεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών επιστημών με μεταπτυχιακή ειδίκευση στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο. Η μεταπτυχιακή της εργασία με τίτλο «Προληπτική Διπλωματία και το Κυπριακό ζήτημα» έχει δημοσιευθεί στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη «Πάνδημος» του Παντείου Πανεπιστημίου και έχει αναφερθεί σε πολλές μελέτες και δημοσιεύσεις σχετικές με το αντικείμενό της.
Το 2010 έγινε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, όπου δραστηριοποιείται ως σήμερα ως Δικηγόρος παρ’ Εφέταις με εξειδίκευση στο εμπορικό δίκαιο, δίκαιο εταιριών, με ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα των κόκκινων δανείων, αλλά και στο ποινικό, εργατικό και ναυτικό δίκαιο.
Από το 2013 είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων.
Γνωρίζει άριστα 3 γλώσσες γαλλικά, αγγλικά και γερμανικά, φοιτώντας αντίστοιχα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, το Βρετανικό Συμβούλιο και το Ινστιτούτο Γκέτε.
Παράλληλα με την επιστημονική εξειδίκευσή της ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές της στο Ωδείο Αθηνών, λαμβάνοντας Δίπλωμα πιάνου ως σολίστ με την τιμητική διάκριση «Άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο παμψηφεί». Πέρα από τη συνεργασία της στην τάξη της Αλίκης Βατικιώτη στο Ωδείο Αθηνών, έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους σολίστ πιάνου, όπως το duo Julia Ganeva και Κonstantin Ganev, τoν Paul Badura-Skoda, Mαρτίνο Τιρίμο και Christofer Elton της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου συμμετέχοντας σε συναυλίες και διεθνή φεστιβάλ.

Διετέλεσε Νομικός Σύμβουλος στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κ. Κουίκ Τέρενς, ενώ συνεργάστηκε με πολλά δικηγορικά γραφεία της Αθήνας όπως: Ανδρέας Πάτσης & Συνεργάτες, Κωστόπουλος & Συνεργάτες, Τσουμάνη – Γκάτσος & Συνεργάτες, τη δικηγορική εταιρία του κ. Ιωάννη Δρυλλεράκη και του Διονύσιου Μπουλούκου.
Σήμερα εργάζεται ως νομικός Σύμβουλος στην εταιρία «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε.» του ομίλου Σπανόπουλος, με έδρα τη Σαλαμίνα στο απαιτητικό αντικείμενο της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος- Σαλαμίνας και της ελληνικής ναυτιλίας.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων σχετικών με την επιστημονική εξειδίκευσή της, όπως: στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) «Γεωπολιτική της ενέργειας & η Διπλωματία των αγωγών. Η ειδική περίπτωση της Ελλάδας», στα ετήσια Συνέδρια της «Ελληνικής Εταιρίας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων», ενώ έχει δώσει σχετικές διαλέξεις για θέματα όπως: το προσφυγικό- προκλήσεις και πεδίο εφαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας, ξενοδοχείο Τιτάνια (2016)- , το νομικό καθεστώς μίσθωσης των Μεταλλίων Λαυρίου κατά τον 5ο αιώνα π.Χ στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου με την εταιρία Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. και υπό την αιγίδα του Δήμου Λαυρεωτικής.

Με ιδίαιτερη αγάπη για το θέατρο και το χορό, έχει φοιτήσει στη θεατρική σχολή του Γεώργιου Κιμούλη και στη σχολή χορού του Φώτη Μεταξόπουλου και της Ντιάνας Θεοδωρίδου στο κλασικό μπαλέτο.
Παράλληλα με την επαγγελματική δραστηριότητά της ως Δικηγόρος έχει έντονη τηλεοπτική και ραδιοφωνική εμπειρία, ενώ εμπλούτισε τις γνώσεις της και στη δημοσιογραφία φοιτώντας στη Σχολή Δημοσιογραφίας του Σταμάτη Μαλέλη.

Η ενασχόλησή της με τα κοινά ξεκίνησε το 2014 ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και από τότε το ενδιαφέρον της παραμένει αμείωτο για την κοινή ζωή μας στο κοινό μας σπίτι, την Πόλη μας.
Παρακολουθώντας την άοκνη δραστηριότητα του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου καθόλη τη διάρκεια της θητείας του την τελευταία 5τία στην περιοχή με την ενεργητικότητα, τις εύστοχες και οργανωμένες πρωτοβουλίες του σε όλα τα επίπεδα, αποφάσισε να συστρατευθεί μαζί του στην κοινή προσπάθεια ανάδειξης της πόλης μας και να θέσει υποψηφιότητα ως Σύμβουλος στη Δημοτικής Κοινότητα Βουλιαγμένης.
Με τη συμμετοχή της αυτή προτεραιότητά της είναι μέσω της συλλογικής δράσης του Δήμου να διατηρηθεί ο μοναδικός χαρακτήρας της Βουλιαγμένης, στην οποία ζούμε και αγαπάμε, τόσο οικιστικά, όσο και περιβαλλοντικά και να αναδειχθούν ακόμη περισσότερο οι περιοχές του μοναδικού φυσικού κάλλους της και αρχαίας παράδοσής της.
Όπως έγραφε άλλωστε και ο Αριστοτέλης στα Πολιτικά: «O πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής».

Τηλ. 6937 452203
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook