ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ
Φιλόλογος

Τηλ. 6947 018 636
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook

antoniou_aspasia

Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στο Δίλοφο Βάρης. Είναι κόρη του Παναγιώτη Αντωνίου και της Ελένης Γούλα – Αντωνίου.
Έχει δύο παιδιά, την Ελένη απόφοιτο Νομικής Αθηνών και τον Γιάννη φοιτητή στη Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Είναι πτυχιούχος Ελληνικής Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματούχος του τμήματος Μεταφραστών και Διερμηνέων του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών. Γνωρίζει επίσης Αγγλικά και Ισπανικά. Δραστηριοποιείται ως καθηγήτρια ελληνικής και ιταλικής γλώσσας για περισσότερο από 25 χρόνια. Ταυτόχρονα, έχει εργαστεί ως διερμηνέας και μεταφράστρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Η ενασχόλησή της με τα κοινά ξεκίνησε μέσω εθελοντικής δραστηριότητας στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Διλόφου και του 2ου Γυμνασίου Βάρης, όπου διετέλεσε Πρόεδρος για σειρά ετών. Υπήρξε επίσης Πρόεδρος, αντιπρόεδρος του παραδοσιακού συλλόγου Σαρακατσαναίων Διλόφου και τώρα είναι ταμίας του συλλόγου Σαρακατσαναίων Αττικής "τα Χειμαδιά".
Η αγάπη της για την περιοχή, που είναι τόπος καταγωγής και μόνιμης κατοικίας της καθώς και της οικογένειας της, την οδήγησε να συμμετέχει στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 με την παράταξη του Γρηγόρη Κασιδόκωστα και να εκλεγεί στο Τοπικό Συμβούλιο Βάρης. Το 2019 εξελέγη Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βάρης με την παράταξη Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη Πόλη για να ζεις του Δημάρχου, κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.