ΚΡΟΜΥΔΑ (ΜΑΝΙΑΤΗ) ΕΛΕΝΑ
Δημιουργός, μουσικός παραγωγός και αρθρογράφος

Τηλ. 6946 528 044
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook    Facebook    Instagram    Twitter    Tik Tok

kromyda_elena

Η Έλενα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Βουλιαγμένη, όπου η οικογένεια της ζει περισσότερα από 80 χρόνια. Έχει μία 17χρονη κόρη, την Δήμητρα, η οποία φοιτά στο ΓΕΛ Βουλιαγμένης και έχει ξεχωρίσει μέσα από τις άριστες επιδόσεις της, τόσο στις σχολικές της υποχρεώσεις όσο και στις Καλλιτεχνικές & Λογοτεχνικές της δραστηριότητες.

Είναι Πρόεδρος του ιστορικού ΣΣΔΒ, μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης και Ενεργή Δημότης. Είναι η πρώτη προσχώρηση στον συνδυασμό, για τις εκλογές του 2023 που ανακοίνωσε ο Δήμαρχος 2,5 χρόνια πριν. Υπήρξε Αθλήτρια της τεχνικής κολύμβησης,ενώ έλαβε μέρος σε διεθνή καμπάνια του ΕΟΤ. εξακολουθεί να είναι χειμερινή κολυμβήτρια και να ασχολείται με το windsurfing και το τέννις. Από το 2006 είναι επαγγελματίας δημιουργός & παραγωγός μουσικής και αρθρογράφος . Έχει επενδύσει μουσικά Θεατρικές παραστάσεις, ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και διαφημήσεις.Έργα της είναι καταχωρημένα τόσο στην Ελληνική όσο και στην Διεθνή δισκογραφία, ενώ έχει μελοποιήσει ποιητικές συλλογές, σύγχρονων ποιητών και έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις το 2014 και το 2017 και παράλληλα αρθογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά.

Είναι απόφοιτος του SoutheEastern College, Sociology/Psychology of Human Resource. Ομιλεί Αγγλικά, Γαλλικά. Εργάστηκε για περισσότερα από 11 έτη σ’ ένα από τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, στις θέσεις Front Office Manager και Human Resource Manager. Η εργατικότητα της και οι οργανωτικές και διοικητικές της ικανότητες, την οδήγησαν να κατακτήσει τις σημαντικές αυτές θέσεις παρά το νεαρό της ηλικίας της. Παράλληλα προσέφερε εθελοντική εργασία σε ομάδες ψυχολογικής στήριξης, ασθενών με χρόνια νοσήματα και σε κοινωνικούς ξενώνες θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Το πρώτο της βήμα στα κοινά, έγινε στο πλευρό του Γρηγόρη Κασιδόκωστα.

Πιστεύει πως η Αυτοδιοίκηση είναι το κοινωνικό πρόσωπο του επιτελικού κράτους και μετά την Πανδημία που άλλαξε την καθημερινότητα όλων μας, σε μία χώρα που η μνημονιακή δεκαετία είχε ήδη χαράξει ανεξίτηλες πληγές, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανασυγκρότηση των τοπικών κοινωνιών. Άλλοτε στο πλαίσιο δράσης σε συνάρτηση με την κεντρική εξουσία και άλλοτε μέσα από πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της Τ.Α., που μόνο στόχο έχουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του πολίτη. Ενημερώνεται και εμπλουτίζει διαρκώς τις γνώσεις της, παρακολουθώντας σχετικά Σεμινάρια & Ημερίδες και έχει λάβει αντίστοιχες πιστωποιήσεις όπως το “Future of Cities» «HAZARD, DISASTER AND CRISIS MANAGEMENT» «ENVIRONMENT AND CLIMATE CRISIS IN EDUCATION POLICIES» κ.α. Ενώ έχει μελετήσει και έχει παρακολουθήσει επισταμένως κάθε μεγάλο θέμα της περιοχής. Για περισσότερο από 5 έτη βρίσκεται καθημερινά σε γειτονιές της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, συνομιλεί με δημότες, καταγράφει προβλήματα και αναζητεί λύση σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

Είναι μαχητική, επίμονη και διεισδύει στον πυρήνα των πραγμάτων, δεν διστάζει να συγκρουστεί για τα πιστεύω της και είναι απόλυτα συνεπής στον λόγο της. Θεωρεί ότι ο Δήμος πρέπει να είναι πεδίο βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη και όχι «αποκούμπι» για συνταξιοδοτημένους επαγγελματίες. Γι αυτό τον λόγο προτρέπει τους δημότες να ψηφίσουν υποψηφίους στην παραγωγική ηλικία, που βρίσκονται στην αγορά εργασίας, μεγαλώνουν παιδιά, συντηρούν οικογένειες και γνωρίζουν την ρεαλιστική εικόνα της καθημερινότητας. Πρόθεση της, μία πόλη για όλους, ασφαλής, προσβάσιμη, σύγχρονη, λειτουργική, κοντά στις ανάγκες του σήμερα, κοντά στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, στον ηλικιωμένο, στον μαθητή, στην εργαζόμενη μητέρα, στον χαμηλόμισθο και στην μονογονεϊκή οικογένεια, αλλά και κοντά στον νέο, τον μαθητή, τον φοιτητή, τον αθλητή. Ζητά από τους δημότες να χτίσουν σχέση εμπιστοσύνης με τον δημοτικό εκπρόσωπο, για να αποκτήσουν βαρύτητα οι δεσμεύσεις και οι εξαγγελίες όσων ασκούν διοίκηση.