ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Αεροναυπηγός Μηχανικός
Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας
Διευθυντής Πτητικών Προτύπων

Τηλ. 6956 850 077
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook   

oikonomopoulos_giorgos

Ο Γιώργος Οικονομόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962.
Σε ηλικία 18 ετών έφυγε για την Ιταλία με την επιθυμία να πραγματοποιήσει το όνειρό του, να γίνει Αεροναυπηγός Μηχανικός.
Στην Ιταλία έζησε στην Φλωρεντία, στην Σιένα και στη Ρώμη όπου απέκτησε τον πρώτο Πανεπιστημιακό τίτλο.
Στην συνέχεια, στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης “La Sapienza” ολοκλήρωσε και το Διδακτορικό του στην Αεροναυπηγική Μηχανολογία.
Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο πανεπιστήμιο της Ρώμης “La Sapienza” ως ερευνητής μηχανικός, συμμετέχοντας σε διεθνή συνέδρια και δημοσιεύοντας παράλληλα πολλά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά.
Στην συνέχεια εργάστηκε στην Γαλλία στο Πανεπιστήμιο της Μπεζανσόν, επίσης ως ερευνητής μηχανικός.
Το 1999 επέστρεψε οριστικά στην Ελλάδα έχοντας επιτύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και από τότε εργάζεται στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Υπουργείου Μεταφορών ως Επιθεωρητής Αξιοπλοΐας Αεροσκαφών.
Κατόπιν μιας επιτυχημένης καριέρας στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, σήμερα ο Γιώργος είναι Διευθυντής Πτητικών Προτύπων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας της Ελλάδας.
Έχει υπό την εποπτεία του όλο τον στόλο των Ελληνικών αεροσκαφών, καθώς και όλους τους οργανισμούς συντήρησης αεροσκαφών και εκπαίδευσης μηχανικών αεροσκαφών και πιλότων.
Εποπτεύει και εκδίδει τα πτυχία και τις άδειες εργασίας για όλο το ιπτάμενο προσωπικό της Ελλάδας, καθώς και για όλους τους μηχανικούς αεροσκαφών της Ελληνικής επικράτειας.
Από το 1999 ο Γιώργος διαμένει μόνιμα στην Βάρκιζα, περιοχή που έζησε και αγάπησε από τα παιδικά του χρόνια, όταν ερχόταν με τους γονείς του για το καλοκαίρι.
Η αγάπη του για τους ανθρώπους και τα κοινά είναι έντονη και επιθυμεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του και τις εμπειρίες του από την πολυετή διαμονή του στο εξωτερικό στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.