ΚΑΡΑΣΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Αν. Αξιωματικός ε.α.

Τηλ. 6944 337 126
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook

karassos_theodoros

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Έφη Βιγκλή και έχει δύο παιδιά, την Μαριλένα Καράσσου, ψυχολόγο και τον Πλάτωνα Καράσσο, δικηγόρο. Κατάγεται από στρατιωτική - πολιτική οικογένεια με αξιοσημείωτη προσφορά στον τόπο. Είναι εγγονός του στρατηγού και Υπουργού Χρήστου Καράσσου και ανιψιός του εθνικού ευεργέτη Σταύρου Καράσσου.
Εισήλθε 3ος στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1983. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών στην Σπάρτη, όπου και ολοκλήρωσε επιτυχώς τα προβλεπόμενα από τον βαθμό του σχολεία. Υπηρέτησε ως εκπαιδευτής στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών, Διοικητής λόχου νεοσυλλέκτων, Διοικητής λόχου εκστρατείας στην κρίση του 1987 και Υποδιοικητής Λόχου Γενικών Μεταφορών. Το 1993, ως Υπασπιστής του στρατιωτικού Διοικητή της Σχολής Εθνικής Αμύνης, μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες και υπήρξε ο πρώτος Έλληνας Αξιωματικός που παρακολούθησε σεμινάρια στο National Defense University. Έκτοτε, παγιώθηκε μόνιμη θέση Έλληνα Αξιωματικού για σπουδές στο National Defense University. Διετέλεσε, επίσης, Υποδιοικητής στην Στρατιωτική Διοίκηση Λιμένος Πειραιώς, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε ως αξιωματικός ασφαλείας στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, με αποστολή την οργάνωση της ασφάλειας του, μετά την κλοπή πολεμικού υλικού από την τρομοκρατική οργάνωση της 17 Νοέμβρη. Στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού υπήρξε επιτελής διαβαθμισμένων σχεδίων και έπειτα ανέλαβε τις δημόσιες σχέσεις και τις ξένες αποστολές στο Γενικό Επιτελείο Στρατού.
Μετά την υπηρεσία του στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις, με κύρια δραστηριότητα τον τουρισμό και την μαζική εστίαση. Έχει τιμηθεί για την προσφορά του στο στράτευμα με τον Χρυσό Σταυρό Τάγματος του Φοίνικα από τον Υπουργό Εξωτερικών, το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Γ' Τάξεως από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, το Μετάλλιο Πολυετούς Υπηρεσίας Αξιωματικών Σωμάτων Β' Τάξεως, το Μετάλλιο Πολυετούς Υπηρεσίας Αξιωματικών Σωμάτων Γ' Τάξεως, τη Διαμνημόνευση Υπηρεσίας σε Επιτελείο Β' Τάξεως και το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Β' Τάξεως. Έχει συμμετάσχει, επίσης, στο διεθνές συνέδριο «Cooperation and Security in Europe, The Mediterranean and the Balkans».
Γνωρίζει αγγλικά και ιταλικά.
Είναι πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Βούλα – Πανόραμα με σημαντική ανθρωπιστική δράση στον Δήμο μας.