ΔΗΜΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Πρώην βουλευτής και δημοσιογράφος

Τηλ. 6979 800 699
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook

dimaras_ioannis

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 6 Ιανουαρίου του 1944. Τελείωσε το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο στην Πλάκα και φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ως δημοσιογράφος έχει εργαστεί σε πολλές εφημερίδες και σε εβδομαδιαία και μηνιαία περιοδικά. Επίσης εργάστηκε σε πολλούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Tο χρονικό διάστημα 1994-1996 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.
Ως αθλητής έπαιξε μπάσκετ στον ΑΜΥΝΤΑ (7 φορές πρωταθλητής στις κατηγορίες) και στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ (4 φορές πρωταθλητής Ελλάδας). Επίσης, συμμετείχε και στην Εθνική Ομάδα Ενόπλων. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 1997 και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων.
Ως πολιτικός: Στις δημοτικές εκλογές του 2002 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα η Πόλη μας» (11,10% των ψηφοφόρων της Α’ Αθήνας ). Στις δημοτικές εκλογές του 2006 ήταν ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «η Αθήνα αλλάΖει!» Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1996 (ΔΗΚΚΙ) και επανεξελέγη (ΠΑΣΟΚ) το 2004, το 2007 και το 2009, οπότε και διεγράφη καταψηφίζοντας το μνημόνιο . Τον Σεπτέμβριο του 2010, ως ανεξάρτητος βουλευτής, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, για την περιφέρεια Αττικής, επικεφαλής του Συνδυασμού «Άρμα Πολιτών» (16%). Τον Απρίλιο του 2011 ίδρυσε το πολιτικό κόμμα «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών». Στις εκλογές 2012 εξελέγη βουλευτής όταν το κόμμα του συνεργάστηκε με το κόμμα του Πάνου Καμμένου «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Πριν τις εκλογές του 2015 αποχώρησε.
Έχει διατελέσει Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων. Έχει μετάσχει στις Διαρκείς Επιτροπές Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων, Θρησκευμάτων και Ορθοδοξίας, στη Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, στην Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών των κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών, στην Ειδική Επιτροπή για την κύρωση της Συνθήκης για τη θέσπιση του Συντάγματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Ειδική Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας, στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στη Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τα ναρκωτικά, καθώς και στις Επιτροπές Οικονομικών της Βουλής και Βιβλιοθήκης της Βουλής. • Συμμετείχε σε Ομάδες Φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου με Κοινοβούλια άλλων χωρών. • Ως μέλος του Ο.Α.Σ.Ε. συμμετείχε ως παρατηρητής σε αποστολές του Οργανισμού.

Έχει γράψει τα βιβλία:
- Εμπρός στον Έτσι που χάραξε ο τέτοιος (1981)
- Χίτλερ ζεις την Α.Ε.Κ. οδηγείς (1984)
- Άκυρα (1992)
Και τα 3 βιβλία από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ.
-Συνάντηση με τον Ντανιέλ (ΑΜΜΩΝ ΕΚΔΟΤΙΚΗ) (2020)