ΝΤΟΥΡΛΙΟΥ - ΤΣΙΟΥΜΑ ΑΡΕΤΗ
Λογίστρια Φοροτεχνικός Α' Τάξης

Τηλ. 6944 826 717
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook   

ntourliou_areti

Η Αρετή Ντουρλιού-Τσιούμα, κατάγεται από το Φανάρι Καρδίτσας και κατοικεί στο Κόρμπι της Βάρης.

Είναι παντρεμένη με τον συνταξιούχο καθηγητή Μαθηματικών Θανάση Τσιούμα, ο οποίος δίδαξε στο 1ο Λύκειο Βούλας επί 27 έτη και έχουν έναν υιό ο οποίος είναι Επίκουρος Καθηγητής στον τομέα των ναυτιλιακών σπουδών.

Είναι Λογίστρια - Φοροτεχνικός Α΄ Τάξης και έχει εργαστεί ως στέλεχος επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα για περισσότερα από 25 έτη.

Στις αρχές του 2018 μαζί με συμπολίτες της δημιούργησαν την «Ομάδα Διατήρησης και Αναβάθμισης του Οικιστικού Χαρακτήρα των 3Β», από όπου προέκυψε τον Ιούνιο του 2018 ο «Σύλλογος Διατήρησης και Αναβάθμισης του Φυσικού Περιβάλλοντος και του Οικιστικού Χαρακτήρα των 3Β- ΑΡΧΕΔΗΜΟΣ» του οποίου είναι Γεν. Γραμματέας.

Τον Νοέμβριο του 2018 ήταν εκ των εμπνευστών της ιδέας για τη δημιουργία ενός δικτύου μονοπατιών στον Νότιο Υμηττό, που θα επιτρέπει σε πεζοπόρους να αποκτήσουν πρόσβαση σε υψηλής ιστορικής αξίας αρχαία μνημεία και στη φυσική ομορφιά του τμήματος του Υμηττού που βρίσκεται στην περιοχή μας.

Μετά από πρόσκληση του συλλόγου «ΑΡΧΕΔΗΜΟΣ» εκπονήθηκε η μελέτη για τη δημιουργία του Δικτύου των Μονοπατιών και ο φάκελος το 2019 κατατέθηκε στα Δασαρχεία Πεντέλης και Πειραιά, ενώ έλαβε έγκριση από την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων.

Η σχετική μελέτη παρουσιάστηκε στον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, ώστε να υλοποιηθεί το έργο από τον Δήμο. Επίσης, έλαβε έγκριση και από το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας για το τμήμα του Υμηττού, που βρίσκεται στα όρια του γειτονικού Δήμου. Η προσπάθεια που κατέβαλε ήταν μεγάλη και αισιοδοξεί στη σύντομη υλοποίηση του.

Η Αρετή Ντουρλιού-Τσιούμα έχει αναλάβει πρωτοβουλίες με κοινωνική και περιβαλλοντική στόχευση στον Δήμο μας, αλλά και στον τόπο καταγωγής της στο παρελθόν. Πιο συγκεκριμένα, οι δράσεις της επικεντρώνονται στη βιώσιμη ανάπτυξη, στη διαχείριση των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή, στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και στην αναβάθμιση της ασφάλειας και γενικότερα της ποιότητας ζωής μας στη Βάρη, στη Βούλα και στη Βουλιαγμένη.