ΣΟΥΜΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Δικηγόρος

Τηλ. 6944 843 691
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

soumaki_dimitra

Η Δήμητρα Σουμάκη γεννήθηκε στον Πειραιά και είναι Δικηγόρος. Η οικογένειά της είναι από τους παλιούς κατοίκους της Βούλας, όταν η περιοχή ακόμη δεν είχε γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη και για πολλούς ήταν τόπος παραθερισμού. Είναι κόρη των συμπολιτών μας Κωνσταντίνου και Αμαλίας Σουμάκη, Συνταξιούχων Δικηγόρων και αδελφή της Λαμπρινής (Nίνας) Σουμάκη, Ιατρού-Δερματολόγου, που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή μας.

Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Ψυχικού και στη συνέχεια σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (LL.M.) στο Ναυτικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Cardiff (U.K.) και γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά. Aπό το 1999 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, όπου δραστηριοποιείται ως σήμερα, ως Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και διατηρεί δικό της γραφείο με Συνεργάτες.

Εργάστηκε, ως συνεργαζόμενη δικηγόρος στην Εθνική Τράπεζα και στο Δημόσιο ΙΕΚ Γλυφάδας ως εκπαιδεύτρια στελεχών επιχειρήσεων. Υπήρξε μέλος του Συνδέσμου Εμπορικολόγων Ελλάδος και του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων, με παρουσία σε ημερίδες, σεμινάρια, συνέδρια, διεθνείς διοργανώσεις (Posidonia, Ζάππειο). Επίσης, έχει συμμετάσχει σε εθελοντικές ομάδες συλλογικών δράσεων και έχει αναπτύξει φιλανθρωπική δράση στηρίζοντας τους πληγέντες συνανθρώπους μας.

Με καταγωγή από την Ήπειρο, εντάχθηκε στην ιδρυτική ομάδα του Συλλόγου Ηπειρωτών Νοτίων Προαστίων «Ο Ρόβας», που εδρεύει στη Βούλα, ως μέλος της.

Το ενδιαφέρον και η αγάπη της για την πόλη μας όπως και η επιθυμία της να είναι «ενεργός πολίτης», που προσφέρει με έργα και πρωτοβουλίες για την περαιτέρω πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου της σε σημαντικούς τομείς -όπως το περιβάλλον, η ασφάλεια, η καθαριότητα- την ώθησε να ασχοληθεί με τα κοινά με αίσθημα ευθύνης, θέτοντας υποψηφιότητα ως Δημοτική Σύμβουλος, στην παράταξη του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, ακολουθώντας το όραμά του για μια ακόμα καλύτερη πόλη, για όλους μας.