ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
Ιατρός ΕΣΥ, Παθολόγος

Τηλ. 6944 688 196
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook    Instagram    LinkedIn    Twitter   

skopelitis

Γεννήθηκε το 1971 από γονείς που και οι δύο αντλούσαν την καταγωγή τους από το προσφυγικό στοιχείο της Μικράς Ασίας όπως και πολλοί παλιοί Βουλιώτες.
Είναι γιατρός παθολόγος – λοιμωξιολόγος, διευθυντής της Γ΄Παθολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά όπου εργάζεται από το 2006.
Νωρίτερα είχε εκπαιδευτεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Παθολογικής Φυσιολογίας και είχε θητεύσει σε νοσοκομείο της Μεγάλης Βρετανίας σε τμήμα λοιμώξεων. Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών κατά το γυμνάσιο και το Λύκειο όπου τελείωσε με διάκριση.

Τελείωσε την Ιατρική Σχολή Αθηών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από βρετανικό πανεπιστήμιο (UCL College London) και διδακτορικής διατριβής από το ΕΚΠΑ με άριστα. Κατά την επιστημονική του διαδρομή έχει πολυάριθμες ξενόγλωσσες και ελληνικές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, συγγραφή κεφαλαίων σε επιστημονικά βιβλία, ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια, ενώ έχει πλήθος διαλέξεων και προεδρείων σε επιστημονικές συναντήσεις, συνέδρια και σεμινάρια. Διδάσκει επίσης σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΕΚΠΑ επί σειρά ετών.

Είναι μέλος διαφόρων εθνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών. Κατά τη θητεία του στο Νοσοκομείο Νίκαιας υπήρξε επί σειρά ετών γενικός γραμματέας της επιστημονικής εταιρείας «Δάμων Βασιλείου», γενικός γραμματέας της επιστημονικής εταιρείας γεωγραφικής και ταξιδιωτικής ιατρικής, μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου και μέλος σε διάφορες επιστημονικές επιτροπές, ενώ υπηρέτησε και στο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά επί 3ετία.

Με τα κοινά του δήμου θα ασχοληθεί πρώτη φορά. Προς τούτο τον παρακίνησε η αγάπη του για τη Βούλα ως κάτοικος Πανοράματος με την πατρική του οικογένεια από το 1983 αλλά και η μακρά γνωριμία και φιλία με την οικογένεια Κωνσταντέλλου για την οποία τρέφει απεριόριστη εκτίμηση. Παρακολούθησε την προηγούμενη θητεία του δημάρχου και είδε για πρώτη φορά ένα δήμο φιλικό προς τον πολίτη να αλλάζει πραγματικά την πόλη. Θα ήθελε λοιπόν με τις μικρές του δυνάμεις και με νέες ιδέες και όρεξη για δουλειά να συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση που σχεδιάζει και οραματίζεται ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.