Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 00:00

10/10/2011 - Η πολιτεία και μόνο, αρμόδια να ερμηνεύσει το νόμο «Καλλικράτη»


- Ανακοίνωση- 
Η πολιτεία και μόνο, αρμόδια να ερμηνεύσει το νόμο «Καλλικράτη»

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε να εκφράζονται δημόσια απόψεις σχετικά με την απουσία του Δημάρχου, τη διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί σχετικά με την παραμονή ή την αντικατάσταση του και εν γένη με την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο .

Όλοι μας μέχρι σήμερα σεβαστήκαμε τον άνθρωπο Γρηγόρη Κασιδόκωστα και από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον ίδιο και στην οικογένεια του, μαζί με τις ευχές μας για μια ταχεία ανάρρωση.

Θεωρούμε ωστόσο αδιανόητο να μην έχει βγει έστω ένα, πλήρες και διαφωτιστικό, επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν από τους θεράποντες ιατρούς του Δημάρχου, το οποίο να ενημερώνει τους πολίτες για την πλήρη κατάσταση της υγείας του πρώτου πολίτη του Δήμου, αλλά και για την προοπτική και την εξέλιξης της.

Με σεβασμό προς τους θεσμούς, τους πολίτες του Δήμου αλλά και τον ίδιο τον Δήμαρχο, αρνούμαστε να εμπλακούμε στη αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ των μελών της πλειοψηφίας σχετικά με το θέμα της πιθανής αντικατάστασής του, που έχει ως πρώτα της θύματα την εύρυθμη λειτουργία και την εικόνα του Δήμου.

Πεποίθηση μας είναι ότι ο μόνος θεσμικός παράγοντας που μπορεί να τοποθετηθεί ασφαλώς επί του θέματος, είναι ο ίδιος ο νομοθέτης μέσω των εκτελεστικών του οργάνων και εν προκειμένω το Υπουργείο Εσωτερικών. Το θέμα είναι μείζον και για αυτό το λόγο δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε καμία γνωμοδότηση μεγάλου ή μικρού «ιδιωτικού» δικηγορικού γραφείου.

Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να υποβάλει άμεσα, αύριο το πρωί κατά το δυνατόν, επίσημο ερώτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, σχετικά με την ερμηνεία του σχετικού νόμου και ειδικότερα το τι προβλέπεται στην περίπτωση παρατεταμένης απουσίας του Δημάρχου λόγω ασθένειας και αν και σε ποιά περίπτωση προβλέπεται διαδικασία αντικατάστασής του. Παράλληλα θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσει άμεση απάντηση από ένα ή περισσότερα από τα προαναφερόμενα θεσμικά όργανα της πολιτείας, προκειμένου να διαφυλαχθεί το κύρος του Δήμου, και να εξασφαλιστεί ότι όλα τα όργανα του λειτουργούν σύννομα.

Εκφράζοντας την αγωνία μας για την εύρυθμη και κυρίως σύννομη λειτουργία του Δήμου μας και των αποφάσεων των οργάνων του, θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να γνωρίσουμε εάν ο Δήμος μας λειτουργεί νόμιμα και εάν οι αποφάσεις των οργάνων του είναι νομικά ισχυρές και εάν όχι, τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε για να επανέλθουμε στη νομιμότητα. Και την απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορεί και πρέπει να μας την δώσει άμεσα καθαρά και χωρίς υπεκφυγές και σκοπιμότητες θεσμικός κρατικός φορέας και μόνο.

 

Από το Γραφείο Τύπου 

 

Last modified on Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 19:02

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.