Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011 00:00

Δελτίο Τύπου - Δημοτικό Συμβούλιο

20/01/2011 
Δελτίο Τύπου

Με προσωπικές ύβρεις, χλευασμούς και ειρωνείες αντιμετώπισε ο νέος Δήμαρχος της πόλης μας τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και τις πολιτικές θέσεις που κατέθεταν με τις τοποθετήσεις τους, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου.

Παρά το γεγονός ότι οι θέσεις της μειοψηφίας, με επικεφαλής τον κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, περιορίστηκαν σε πολιτική κριτική επί των θεμάτων που τέθηκαν προς συζήτηση, ο Δήμαρχος συνεχώς πυροδοτούσε το κλίμα με προσωπικές αιχμές, χωρίς να διστάζει να θίγει,με τον χείριστο τρόπο, προσωπικότητες, επαγγελματίες και επιστήμονες, και όλα αυτά με την απαράδεκτη ανοχή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Δ. Αναστασίου, ο οποίος έχασε κάθε έλεγχο και δεν προστάτεψε ούτε το σώμα, ούτε τη διαδικασία.

 

Η παράταξή μας καταδικάζει τη συμπεριφορά του Δημάρχου, για την οποία πιστεύουμε ότι, σε καμία περίπτωση, δεν προάγει την ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και των θεσμοθετημένων οργάνων του Δήμου.

 

Με δεδομένη τη συμπεριφορά του Δημάρχου, καλούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Δημήτρη Αναστασίου, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, και να επαναφέρει στην τάξη τον Δήμαρχο, όποτε χρειάζεται, προκειμένου να προστατεύσει τον θεσμό που υπηρετεί. Σε ό,τι αφορά τα θέματα που συζητήθηκαν, στο σύνολο των έξι θεμάτων που ήταν εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη, τα δύο απασχόλησαν, κατά κύριο λόγο, το σώμα αλλά και τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση.

 

Το πρώτο από τα δύο, ήταν το αίτημα του Δημάρχου να ανασταλεί η έκδοση όλων των οικοδομικών αδειών σε όλη την επικράτεια του Δήμου για έξι μήνες. Η εισήγηση αυτή ήταν παράνομη, ανούσια και αναιτιολόγητη.

 

Ο κ. Κασιδόκωστας, ως αυτόκλητος και μοναδικός προστάτης του περιβάλλοντος, αποπειράθηκε να πάρει μια αυθαίρετη απόφαση, που θα προκαλούσε ανυπολόγιστη ζημιά σε ιδιώτες και μικρομεσαίους επαγγελματίες του Δήμου, χωρίς πρώτα να έρθει σε στοιχειώδη συνεννόηση με το σύνολο των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Η άτσαλη απόπειρα αιφνιδιασμού προσέκρουσε στους νόμους, αλλά και στην κοινή λογική, υποχρεώνοντας τον Δήμαρχο σε άτακτη υποχώρηση στο πρώτο κιόλας Δημοτικό Συμβούλιο της νέας του θητείας. Ο κ. Κωνσταντέλλος παρουσίασε αναλυτικά τα νομικά κολλήματα της πρότασης και παράλληλα απέδειξε ότι μια τέτοια απόφαση ήταν παντελώς ανούσια, ενώ παράλληλα άλλα μέλη του συνδυασμού «Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη – Πόλεις για να Ζεις» ανέπτυξαν τις αρνητικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις μιας τέτοιας ενέργειας. Μετά τις τοποθετήσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης, και αφού ο κ. Κασιδόκωστας απέτυχε να διαπραγματευτεί το θέμα και να μειώσει τη διάρκεια της αναστολής σε τρεις μήνες, αναγκάστηκε να το αποσύρει.

 

Το δεύτερο, και φαινομενικά μείζονος σημασίας θέμα που εισήχθη, αφορούσε την ανάθεση χωροταξικής μελέτης του νέου Δήμου η οποία, όπως γράφει η εισήγηση, «θα αναλύσει την Χωροταξική και Περιβαλλοντική θεώρηση του Δήμου, τη Φυσιογνωμία των περιοχών και τα δεδομένα του χώρου και του Περιβάλλοντος, και στη συνέχεια, λαμβάνοντας υπόψη το θεσμικό πλαίσιο, θα κάνει προτάσεις για τον χωροταξικό σχεδιασμό, καθορισμό ζωνών προστασίας, χρήσεις γης και όρους δόμησης και γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό». Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότηση για να προβεί στις απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου να καταστεί δυνατή η σύνταξη της παραπάνω αναφερόμενης μελέτης.

 

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και ενώ έχει εισηγηθεί ένα τόσο σοβαρό θέμα, θα περίμενε κανείς να ακούσει από το Δήμαρχο τις προτάσεις του, και κατ’ επέκταση τις κατευθύνσεις που προτίθεται να δώσει στον μελετητή σχετικά με τα φλέγοντα θέματα της νέας πόλης, όπως είναι το κτήμα Κανελλοπούλου, το οικόπεδο «Βοκτάς», των χρήσεων γης επί των οδικών αξόνων της Βούλας, τη περιοχή Φασκομηλία και πολλές άλλες συγκεκριμένες εκτάσεις της πόλης.

 

Αντ’ αυτού, ο Δήμαρχος αναλώθηκε σε μια εκτενή και ετεροχρονισμένη προεκλογική ομιλία, κατέθεσε το «όραμά» του για μια όμορφη πόλη, έκανε μια κατάθεση ψυχής για το πόσο αγαπάει το περιβάλλον και έταξε μια σειρά από ανέφικτα και ανεφάρμοστα έργα, μεταξύ των οποίων ήταν και η πρόθεση να προχωρήσει σε απαλλοτριώσεις εκτάσεων, με κόστος που υπολογίζεται να υπερβεί τo 1,5 δις. Ευρώ!!! Η απόφαση, όπως ζητήθηκε να ψηφιστεί, ήταν αναλόγου περιεχομένου, χωρίς επί του πρακτέου να παράγει απολύτως κανένα νομικό αποτέλεσμα, και ως εκ τούτου, αφού περιορίστηκε σε ουσιαστική ευχή για μια όμορφη πόλη, ψηφίστηκε απ’ όλους.

 

Τέλος, ως παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να συνεργαστούμε με την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου σε ό,τι είναι στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής της πόλης μας, αλλά με λύπη διαπιστώνουμε ότι ο νέος Δήμαρχος δεν επιθυμεί, και με τις πράξεις του δεν επιτρέπει την αγαστή συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης.

 

 

Το Γραφείο Τύπου

 

Last modified on Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 00:04

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.