2017-02-09

Υπεγράφη χτες 8 Φεβρουαρίου στα γραφεία της ΕΤΑΔ η πρώτη από τις πέντε συμβάσεις παραχώρησης συνολικά 540 στρεμμάτων του παραλιακού μετώπου στο Δήμο, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η συγκεκριμένη σύμβαση αφορά την παραχώρηση της Δυτικής Παραλίας Βάρκιζας και οι όροι της είναι σύμφωνοι με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα, στη σημερινή συνάντηση του Δημάρχου με τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ Α.Ε. Γιώργο Τερζάκη, τέθηκε χρονοδιάγραμμα για την υπογραφή των υπολοίπων τεσσάρων συμβάσεων, οι οποίες είναι σχεδόν έτοιμες και όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος, θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες μέχρι τις 10 Μαρτίου.
Μέχρι τότε, θα μπορέσουν ο Δήμος να προχωρήσει σε καθαρισμό και ευπρεπισμό των παραχωρηθέντων εκτάσεων και να υλοποιηθούν όλες οι προβλεπόμενες από τις συμβάσεις εργασίες εντός του 2018.

 

Δείτε περισσότερα..

2018-06-03

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση εργασίας, στον Άλιμο, στις 15 και 16 Μαΐου 2017, των εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ProDeSa, που αφορά στην ανάπτυξη έργων ενεργειακής αποδοτικότητας στην Νότια Αττική. Διοργανωτής της πρώτης αυτής συνάντησης ήταν ο Δήμος Αλίμου. Οι εργασίες διήρκησαν δύο ημέρες και συμμετείχαν αντιπροσωπείες και από τους επτά Δήμους, με επικεφαλής τους δημάρχους Ανδρέα Κονδύλη, Μαρία Ανδρούτσου, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και τον αντιδήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ελληνικοί δήμοι επέτυχαν χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση από το Μέτρο ΕΕ22 – PDA του προγράμματος Horizon 2020, με τη συμμετοχή 13 φορέων από την Ελλάδα και το Βέλγιο.
Το έργο PRODESA «Ανάπτυξη έργων ενεργειακής αποδοτικότητας στη νότια Αττική» χρηματοδοτείται σε ποσοστό 100% από το πρόγραμμα HORIZON 2020 και συγκεκριμένα το Μέτρο ΕΕ22 – PDA «Υποστήριξη για την ανάπτυξη έργων».

 

Δείτε περισσότερα..

Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2010 00:00

Καλλικράτης: Απειλές και Ευκαιρίες

Βήμα της τοπικής Αυτοδιοίκησης
30/09/2010

Η εφαρμογή του Προγράμματος Καλλικράτης επιφέρει ριζικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πέραν των συνενώσεων που δικαίως έχουν τραβήξει την προσοχή πολιτών και αιρετών, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι στους νέους Δήμους μεταφέρονται μια σειρά από ιδιαίτερα σημαντικές αρμοδιότητες – η αλήθεια είναι με πρόχειρο τρόπο, χωρίς ξεκάθαρες διαδικασίες και αντιστοίχηση πόρων.
Χαρακτηριστικά, οι νέες αρμοδιότητες των νέων Δήμων αφορούν στους τομείς Πολεοδομίας, Πρόνοιας, Υγείας, Παιδείας, Εμπορίου, Μεταφορών. Αντιλαμβάνομαι, λοιπόν, πλήρως, τον τεράστιο όγκο δουλειάς που πρέπει να γίνει τόσο σε θεσμικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο. Εάν αναλογισθούμε και τις υφιστάμενες ανάγκες, όπως αυτές απορρέουν από τη σημερινή λειτουργία των Δήμων, τότε θα καταλάβετε ότι πρόκειται για ένα τιτάνιο έργο σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων.

Είναι, όμως, χρήσιμο να αναφερθώ στο νέο περιβάλλον που καλούμαστε να κινηθούμε και πιο συγκεκριμένα: * τα ιδιαιτέρως διευρυμένα γεωγραφικά όρια του νέου Δήμου. * ο αναγκαστικός περιορισμός των κρατικών πόρων, ιδιαίτερα μετά την επίκληση του μηχανισμού στήριξης του ΔΝΤ. * η ανάγκη εξεύρεσης πόρων από πηγές εκτός από αυτές του κρατικού κορβανά, με αξιοποίηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, του ΘΗΣΕΑ ΙΙ που έχει εξαγγελθεί και ευρωπαϊκών πόρων, αλλά και αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει ο Αναπτυξιακός Νομός και οι ΣΔΙΤ. * η ανάγκη για διοικητικό εκσυγχρονισμό του νέου δήμου και των νέων δημοτικών επιχειρήσεων που θα προκύψουν, αποτέλεσμα και της μεταφοράς των νέων αρμοδιοτήτων. * οι έντονες κοινωνικές διαφοροποιήσεις εντός των διευρυμένων ορίων του νέου δήμου γεγονός που απαιτεί την εντατικοποίηση πολιτικών κοινωνικής ενσωμάτωσης ιδιαίτερα των μη προνομιούχων. * η ανάγκη βελτίωσης των υποδομών μέσα από οικονομίες κλίμακας και συμπληρωματικότητας.

e-voula Τεύχος Μαρτίου

Όλοι σε αυτό το Δήμο αναγνωρίζουν ότι η  υπεροχή του στη φυσική ομορφιά, στο υγιεινό κλίμα και στην ποιότητα ζωής, που τον κάνει παγκοσμίως διάσημο, οφείλεται τόσο στη γενναιοδωρία της Φύσης, όσο και στη θεσμική προστασία αυτών των πλεονεκτημάτων του από όσους διαχειρίστηκαν τα κοινά αυτού του τόπου διαχρονικά.

Οσάκις υπήρξαν διαφορές μεταξύ μας, ήταν προς την κατεύθυνση του πως να κατοχυρωθούν καλύτερα αυτά τα πλεονεκτήματα της κηπούπολης και όχι πώς να παρακαμφθούν.

Εμείς θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι το καθεστώς της αποκλειστικής κατοικίας είναι ο πυλώνας αυτής της υπεροχής και βρίσκουμε πολύ θετικό, ότι και σήμερα ανεξάρτητα από την πολιτική παραφιλολογία που αναπτύσσεται, όλοι οι εμφανιζόμενοι υποψήφιοι Δήμαρχοι και όλες οι παρατάξεις ομονοούν ασυζητητί σε αυτή τη στρατηγική επιλογή για τον τόπο.

Στο Δημαρχείο της Βούλας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου Ημερίδα με την ανάλυση και εφαρμογή του Γεωγραφικού πληροφοριακού συστήματος στον Δήμο Βούλας. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Γιώργος Μάντεσης και στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλος μίλησε με θέμα την «ψηφιακή λειτουργία.Το παρόν και το μέλλον του Δήμου Βούλας». Η διευθύντρια Τεχνικών υπηρεσιών κα Παναγιώτα Ηλιοπούλου μίλησε για τον «ρόλο της ψηφιακής Αυτοδιοίκησης», ο Δημήτρης Τσιβίκης Δ/νων σύμβουλος της GEOMATICS Α.Ε. παρουσίασε τις τεχνολογίες γεωπληρο-φορικής στους Ο.Τ.Α.,ο Δημήτρης Καπακλής Γεν,Διευθυ-ντής της GEOVALUES Ε.Ε. μίλησε για την συμβολή των Γ.Π.Σ. στην επίτευξη της ψηφιακής κοινωνίας και οικονομίας στην πράξη.Ο Ανδρέας Μήτρου παρουσίασε την αρχιτεκτονική του Γ.Σ.Π. του Δήμου Βούλας. Κλείνοντας την

Αγαπητές Συμπολίτισες και συμπολίτες, η σημερινή ημερίδα στόχο έχει την παρουσίαση ενός σύγχρονου εργαλείου διοίκησης που διαθέτει πλέον ο Δήμος μας και είναι ίο GIS ή Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών. Οι δημιουργοί του συστήματος καθώς και οι λοιποί αξιόλογοι ομιλητές θα καλύψουν με ακρίβεια την παρουσίαση και την χρησιμότητα του GIS.

 

 Ρόλος μου σήμερα είναι να μοιραστώ τις σκέψεις και τα οράματα της Δημοτικής Αρχής της νέας Δημοτικής περιόδου καθώς και τις έως σήμερα ενέργειες που έχουν γίνει στο πεδίο των Νέων Τεχνολογιών και της Ψηφιοποίηση.

τεχνικούς και τεχνολογικούς κλάδους. Στόχος της είναι η αναζήτηση τεχνολογικών εφαρμογών οι οποίες μπορούν να ενταχθούν στο έργο του Δήμου, με αποτέλεσμα να παρέχεται στους δημότες καλύτερη εξυπηρέτηση από τις δημοτικές υπηρεσίες και άμεση ενημέρωση για ό,τι αφορά το Δήμο.

Το πρώτο βήμα της επιτροπής τεχνολογίας ήταν η εκπαίδευση των εργαζομένων του Δήμου Βούλας, προκειμένου να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις νέες τεχνολογίες. Έτσι, από την 1η Φεβρουαρίου 2007 όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου σε όλες πς υπηρεσίες απέκτησαν πρόσβαση στο Δια-δύκτιο.

Το 18° θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βούλας την περασμένη Δευτέρα έφερε τα πάνω - κάτω στο Δημοτικό Συμβούλιο. Απλό στην αναφορά του, «Εξειδίκευση και διάθεση πίστωσης ανεξόφλητων οφειλών παρελθόντων οικονομικών ετών», διαβάζει ο πρόεδρος και ρωτάει: ομόφωνα; Δεν ήταν όμως απλό.
Η-Νανά Καραγιάν είχε πιάσει μία - μία πίστωση και την είχε ξεσκονίσει. Ετσι φώναξε όχι κύριε πρόεδρε, έχω κάποιες ερωτήσεις. Από ένα τόσο «απλό» θέμα βγήκαν ειδήσεις!
Ο Δήμος Βούλας ενημερώνει για διαγωνισμούς και προκηρύξεις τους Πειραιώτες και τους Υδραίους!!

Σε σύγκριση με άλλους δήμους, η Βούλα είναι από τους λίγους που φρόντισε να επισπεύσει τις διαδικασίες για την πρόσληψη επιπλέον ατόμων που θα αποτελούν μια ικανή δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας.
Επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γρηγόρη Κωνοταν-τέλλο, ο οποίος μας επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση των διαδικασιών και ότι μέχρι σήμερα υπήρχαν μόνο τρία άτομα για την Δημοτική Αστυνομία, ενώ τώρα με τις νέες αυτές προσλήψεις των 6 ατόμων, θα

Ενημέρωση ζήτησε η Νανά Καραγιάν για την αποστολή που έκανε ο Δήμος Βούλας στην Κύπρο για να αδελφοποιηθεί με την πόλη... Ζήτησε δε την κατάσταση όσων συμμετείχαν στην αποστολή.
Την απάντηση έδωσε ο Αντιδήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος, ο | οποίος εξήγησε ότι η «αποστολή αυτή πάντως καλύφθηκε πλή-I ρως από τη Δημαρχια-_| κή, από ανθρώπους <1Β τπ<^   αντιπολίτευσης, Ι&        ί&ϋ απο δημοτικούς υπαλ-ληλους, απο εκπροσώπους της Δημοτικής Επιχείρησης». Οσο για το πώς το έμαθαν οι Βουλιώτες απάντησε ότι η "αξιοπρεπής αυτή διαδικασία καλύφθηκε από ημερήσιες εφημερίδες της κυπριακής Δημοκρατίας"
Σελίδα 1 από 8